Sedan 2014 har Dahl Medical och Synskadades Riksförbund ett unikt samarbete där försäljningen av Dahls ögonduschar stöder SRF:s arbete i frågan om att få ut fler synskadade i arbetslivet.

– Våra produkter lindrar och förhindrar skador som sker i arbetet, säger Dahl Medicals grundare och vd Henrik Dahl. Oavsett om man har en medfödd eller skadad synförmåga genom en arbetsolycka, tycker vi det är viktigt att alla ska ha lika chans till arbete och vi vill bidra till båda plan med det vi kan, säger Henrik vidare om samarbetet med Synskadades Riksförbund.

10 kronor per såld flaska går till SRF som på bred front driver frågan om att öka chansen för fler synskadade att komma ut i arbete.

– Ett viktigt och intressant samarbete, dels för att förebygga synskador i arbetslivet och dels för att SRF kan arbeta för förändrade attityder i arbetslivet till personer med synnedsättning”, säger Urban Fernquist, tidigare intressepolitisk chef på Synskadades Riksförbund.

Bland personer med synnedsättning har endast hälften ett jobb och andelen öppet arbetslösa med synnedsättning hos Arbetsförmedlingen har ökat med 57 procent från 2008 till 2013. Synskadades Riksförbund arbetar för att öka möjligheten för personer med synnedsättning att komma ut på arbetsmarknaden.

Dahls ögonduschar är ett vanligt inslag på många arbetsplatser som en del i Första Hjälpen-utbudet för anställda och kunder. Hundratals ögonskador som årligen sker på arbetsplatser kan lindras eller förhindras helt om rätt utrustning finns på plats.

För mer information

Dahl Medical: Henrik Dahl, vd, e-post: henrik.dahl@dahlmedical.com, telefon: 08-715 08 00.
Synskadades Riksförbund: Neven Milivojevic, Verksamhetsledare, e-post: neven.milivojevic@srf.nu, telefon: 08-39 93 36.